WordPress NextGEN Gallery Eklentisi Kurulumu ve Kullanımı

İlk önce yapmamız gereken eklenti sayfasına gitmek ve ardından eklentiyi bilgisayarınıza indirmek. Daha sonra .zip dosyasından çıkardıktan sonra eklenti dosyasını ftp programı yardımıyla wp-content/plugins dizinine atınız admin panelinden eklentiler menüsünden eklentiyi aktif ediniz. Artık eklentimiz kullanıma hazır hale geldi Şimdi kullanımına geçelim.
Admin panelinden NextGen Gallery Menüsünden “Add Gallery / Image” bağlantısına tıklayın. Açılan sayfadan “New Gallery:” karşısındaki kutucuğa yeni bir galeri girebilir ve “Add Gallery” butonuna basınız. Eğer sorun alırsanız muhtemelen wp-content klasörünün yazılabilirliği uygun değildir bunun için ya wp-content klasörünün yazılabilirlik vermemiz gerekir ya da wp-content klasörünün içine “gallery” adlı bir klasör oluşturalım ve yazılabilirlik değeri verelim. Şimdi galery oluşturabilir ve resim upload edebiliriz. Mesala İlk oluşturduğumuz İstanbul galerisi olsun ekledikten sonra bize böyle bir kod verecektir aşağıdaki resmi inceleyiniz (vereceği kodu resimde kare içerisindedir).

Artık bir Galerimiz oldu ve biz bu gallery nerede yayınlamak istersek o kodu girmemiz yeterli olacaktır. Aynı yöntemlerle resimlerimizi seçip istediğimiz gallery’nin içine upload edebiliriz.

Yine NextGen Gallery menüsünden albüm oluşturabilir ve bu albümün içine gallery dosyalarımızı atabiliriz. Bunun için Galley menümüzden Album bağlantısına tıklamalısınız ve albüm oluşturarak bunu dilediğiniz yerde yayınlayabilirsiniz.
Eğer ana sayfanızda sidebarda resim galerisinin çıkmasını isterseniz
Görünüm Menüsünden Bileşenler Bağlantısına tıkladığınızda NextGen Gallery ile alakalı widgetler bulabilir ve sidebarınıza ekleyebilirsiniz
Ayrıca menümüzün olduğu Oweview bağlantısından extra olarak eklentiler yükleyebilir ve kullanabilirsiniz.
Ayrıca Videolu Anlatımıda Burada
[pro-player width=’530′ height=’330′ type=’video’]http://www.youtube.com/watch?v=Le_ZsNSuIvM&feature=player_embedded[/pro-player]
Wordpress destek sitesinden alıntıdır. Videoyu ben ekledim sadece.

10 Yorum
  1. cok_asi55

    En kullanışlı foto galeri eklentisi bu bence. Diğerleri bunun kadar kullanışlı değil. Kurulum anlatımı çok yararlı olmuş eline sağlık.

  2. Exclion

    Bilgiler için sagolun bilmeyenler için yararlı bir kaynak olmus

  3. ozer

    teşekkürler bunu arıyordum 2 saattir

  4. Nusret akın

    Ertan hocam ne arasam googlede senin siten çıkıyor inan bu eklentiyi 1 saattir kurcaladım yapamadım varya cennetliksin ya allah razı olsun çözdüm sayende bitanesin lav yu :))))))

    1. Ertan Dönmez

      Hahahaha nedemek elimden geldikçe birşeyler yapmaya çalışıyorum, işine yaradıysa ne mutlu 🙂

  5. Tarık

    Galeri olarak ekleyip resmi Taryıcıda gösteri seçiyorum,
    Resime tıklandığında lightbox olarak açılmasını değil bir sonraki resme gitmesini istiyorum,
    bununla ilgili bir ayar göremedim, bildiğiniz bir ayar var mı ? yada kod içinde nasıl bir değişiklik gerekir

    1. Ertan Dönmez

      Üzgünüm şuanda kullanmıyorum onun için bilgim yok.

  6. prefabrik evler

    Benim favori eklentim.
    Birden fazla foto yüklenebilir, hepsini istediğiniz boyuta küçültebilir,  hepsine birden tek tuşla logo, yazı vs. imza ekkleyebilirsiniz.

  7. acemiblogcu

    http://modacimelek.com/nike-bayan-kapri-modelleri-2013/ hocam bu linkteki gibi yapacak eklenti hangisi acaba

    1. Ertan Dönmez

      Manuel yapılmış o sanırım bilmiyorum hocam pek ilgilenmiyorum o konularla.

Cevap Gönder

E-posta adresiniz yorumunuzda yayınlanmayacaktır.