OHA: Oflu Hoca’yı Aramak 2015

OHA OFLU HOCAYI Aramak bu film sizi ekrana kilitleyecek ve oyuncuları ve kullanılan hikâye ile sizi kendine bağlayacak son zamanların en iyi yapımı yerli film olarak karşımızda YAŞAR KOYUNCU ve ÂDEM YILMAZ oldukça başarılı oyunculukları ile karşımızda Ergun Karamık gibi daha birçok isimle bizleri filme doyuracağa benziyor.
Filmin konusundan bahsedecek olursak filmdeki hikâye ilk başlarda zengin bir iş adamının Karadeniz bölgesindeki doğayı kullanarak burada bir yatırım yapmayı düşünmesi temeline dayanmakta işte burada yasal zorunlulukları yerine getirmeye çalışırken işler biraz karışmaya başlar.
Bizim zengin iş adamı bölgeyi düşünüyormuş gibi yaparak bölge ile alakalı bir belgesel yaptırmaya kalkar, belgesel ilk başlarda normal bir seyirde giderken belgeselin konusu zaten filmimizin adı oradanda anlayacağımız gibi bu efsanenin peşine düşen kahramanlarımız kendimizi işin içinden çıkaramazlar.
Oflu hocayı aramak olarak çıktıkları yolda artık ne yapacaklarını bilemezler kendileride bu efsanenin içinde yer almış olurlar artık ve kurtulmaları çok güç olacak işler açmışlardır başlarına.
Film sizlere bir efsaneden beklediğiniz her şeyi verebileceğe benziyor.Türk sineması olarak bu filmin çekilmiş olması ve izleyici ile buluşması bizler için gerçekten önemli çünkü film bizden karakterler ve bizden bir efsanenin peşine düşülmesi ile senaryo edilmiş. Bizleri kendine bağlayarak tekrar tekrar izleyebileceğimiz ve baştada söylediğim gibi ciddi bir yapım ve kendine özgü hikâyesi ile bizi kendine bağlamaya aday durumda.
Mayıs ayında bizlerle birlikte olacak film mayıs ayının 3. haftasında vizyona girecek şimdiden kendimizi bu filme hazırlasak iyi olacak çünkü bu film kurgusu ve hikâyesi ile kendimizi bulacağımız ve aslında hepimizin düşündüğü efsanelerin ne tür sonuçlar çıkarabileceği ve bazı şeylerin bazen açıklanamayacağı gerçeği üzerindeki kurgu ile gerçekle efsanenin açıklanması arasında bizleri kendine bağlayacak sağlam bir film.

Cevap Gönder

E-posta adresiniz yorumunuzda yayınlanmayacaktır.