Blog Nedir

Evet Cem’in sitesinde dolaşıyodum baktım yazmış okudum inceledim bu çocuk işi biliyo dedim aynen buraya çektim (: Gerçekten çok güzel tanımlamış blog kavramını bence sizlerde okuyun bana hak evreceksiniz.
Blog Nedir ?
Öncelikle blog kavramının ne anlama geldiğinden başlayalım.
Blog, insanların öğrendiklerini, bildiklerini, paylaşmak istediklerini yazdığı web tabanlı bir sistemdir. Web tabanlı diyorum dikkat edin, yani bu şu anlama geliyor : bir web siteniz olacak, ziyaretçileriniz, takipçileriniz olacak.
Blog, Web ve Login (b-Log) kelimelerinin birleşmesiyle oluşan bir kelimedir. Burada web, internet alemini temsil ediyor, login ise içerik girmeyi temsil ediyor. İkisinin birleşimini ise şöyle yorumlayabilirsiniz : Internet Dünyasına Merhaba, artık benimde sitem var… Tabii bu yine de size bağlı, garanti vermek istemiyorum.
Blog ile Site Farklı Şeyler Mi ?
Bu soruyu da çok kez duydum, cevabı ise hayır. Blog ile site kavramı aynı şeylerdir. Internet üzerinde varolan siteler gruplandırılırlar : forum sitesi, blog sitesi gibi, portal sitesi… Bu yüzden benim sitem yok blogum var demek yanlış olur.
Blog Açmak İçin Kod Bilgim Olmalı Mı ?
İster kod bilginiz olsun, ister de kod bilginiz olmasın blog sahibi olabilirsiniz. Kod bilginiz yoksa binlerce tema (tasarım) içinden beğendiğiniz bir tanesini seçebilir, kendi blogunuza uygulayabilirsiniz. Eğer kod bilginiz varsa kendi temanızı kendiniz yapabilir, blogunuza ek özellikler kazandırabilirsiniz.
Blog Türleri
Bir sürü blog türü vardır. Bazıları kişiseldir, sadece günlük amaçlı kullanılır, insanlar aşklarını, duygularını, yaşadıklarını web ortamına taşırlar. Bazıları bilgi verme amaçlıdır, bazıları ise haber verme amaçlı olan haber bloglarıdır. Blogunuzu istediğiniz bir amaca yönelik şekillendirebilirsiniz. Blog kavramını nasıl kullanacağınız sizin yaratıcılığınıza kalmış birşeydir.
Neden Blog Açmalıyım ?
Eğer web dünyasına ilginiz varsa, bir şeyleri paylaşmak istiyorsanız, artık facebookta geçirdiğiniz süreyi azaltıp daha yararlı işler yapmak istiyorsanız blog açmalısınız. Bu hem sizin üslubunuzu geliştirir hem de size bir tecrübe olmuş olur. Burada mühendislik okuyan öğrenciler için şöyle bir bilgi de vermeliyim : iş başvurusu yaptığınızda kaç senedir blog tuttuğunuz size sorulmakta, bu süre ne kadar uzun olursa sizin o kadar yararınıza olmaktadır. Yani demek istediğim bir iş yerine başvurduğunuzda blog tutmuş olmak size avantaj sağlayacaktır.
Blog Açmak İçin Ücret Ödemem Gerekecek Mi ?
İster ücretle isterseniz de ücretsiz olarak blog sitesi açmanız mümkün. Ücretsiz olarak açtığınız bloglarda bazı kısıtlamalara maruz kalacaksınız.
Alan adınız (adresiniz) www.cemdemir.net değil de www.cemdemir.wordpress.net gibi olacak. Bazı blog servisleri sitenizin üst kısmına reklam koyacak. Fakat bunların hiçbiri sizin blog açmanıza engel şeyler değildir.
Eğer ben uğraşamam öyle parayla marayla diyorsanız makalenin devamındaki ücretsiz blog servisleri kısmını okumanızı tavsiye ederim.
Bu işe para yatırmak isteyenler ise makalenin ikinci kısmına bakabilirler.
Ücretsiz Blog Servisleri Nelerdir ?
1 ) Blogger : Bu blog işine Google’da el atmış bulunmakta, Google’ın ücretsiz bir blog servisi mevcut. Buraya tıklayarak Google’ın ücretsiz blog servisine erişebilirsiniz.
2) WordPress : Dünyada en çok kullanılan blog sistemi WordPress’tir. Buraya tıklayarakda WordPress’in ücretsiz blog servisine ulaşabilirsiniz.
3) Blogcu : Bu da Türk’lerin blog servisi. Ben pek sevemedim. İsterseniz buradan ulaşabilirsiniz.
Bunların dışında da birçok ücretsiz veya ücretli blog servisi bulunmakta, fakat bunlar en çok kullanılanlardır. Bu arada küçük bir bilgi : Blogger servisi ücretsiz olarak kullanılan blog servislerinin en iyisidir, ücretli kullanımda ise wordpress en iyi blog sistemidir.
Kaynak

1 Yorum var
  1. Murat Dinç

    Blog Candır ya

Cevap Gönder

E-posta adresiniz yorumunuzda yayınlanmayacaktır.