Hosting Nedir ?

hostingTeknik Anlatım Olarak :
Hosting (aynı zamanda web hosting, barındırma ve webhosting olarak da adlandırılmaktadır), bir ya da daha fazla web sayfasının ilgili tüm materyallerinin (sayfalar, resimler, kodlar, flash dosyalar vs.) barındırılması, yayınlanması ve korunmasını sağlama işine verilen global bir isimdir.
Burada asıl önem teşkil eden konu ne kadar büyük alana sahip olup olmadığınız değil, ilgili hosting hizmetinin ne kadar hızlı olup olmadığıdır.
Bir web sayfasını muhakkak kendi imkanlarınızla da barındırabilirsiniz ancak bu oldukça pahalıya mal olacaktır. Birçok servis sağlayıcı yüksek kapasitede bağlantılar sunmaktadır ve bunlar günümüzde oldukça pahalıdır, birçok müşteri tarafından kullanılan bir sunucu yüksek maliyet yerine daha uygun fiyatlarda web sayfalarınız barındırılabilir.
Bazı servis sağlayıcılar sunucu barındırma (co-location), sanal sunucu (vps ya da virtual server) hizmetleri de sunmaktadır.
Basit Anlatım Olarak :
Müstakil bir ev yaptırmak istiyorsunuz, bunu gerçekleştirebilmek için sahip olmanız gereken şeyler vardır;

  • Arsa
  • İnşaat ruhsatı
  • İnşaat malzemeleri (demir, tuğla, boya vs.)

Bu örnekten yola çıkarsak, inşaat ruhsatınız: alan adı (domain), inşaatı gerçekleştirebilmek için ihtiyacınız olan malzeme: web sayfanız ve arsanız: hosting‘dir.
Arsa sahibi olmadan müstakil ev yapamayacağınız gibi hosting sahibi olmadan da web sayfanızı yapamazsınız. Ruhsatınız olmadan yaptığınız inşaatın geçerliliği olmazken aynı şekilde alan adınız (domaininiz) olmadan da yaptığınız web sayfanızın internet ortamında bir geçerliliği olmaz.
Evinizin sahip olmasını istediğiniz özellikler de aynen hosting için geçerlidir; örnek vermek gerekirse evininizin şu özellikleri olmasını istersiniz:

  • Hızlı bir şekilde ve trafiğe takılmadan gitmek istersiniz
  • Güvenli bir yerde olmasını, dışarıdan kimsenin içeriye girememesini istersiniz
  • Evinizde kullandığınız tüm ürünlerin son teknoloji ürünleri olmasını ve garantili olmasını istersiniz
  • Orada mutlu olmak istersiniz..

İşte tüm bu örneklerden de rahatça anlayabileceğiniz gibi hosting; hızlı ve güvenilir bir sunucuda yer almalı ve bu sunucu da en güncel panel ya da yazılımları kullanmalıdır. Böylece sorunsuz bir hizmet alarak, mutlu olursunuz.

Cevap Gönder

E-posta adresiniz yorumunuzda yayınlanmayacaktır.