Mobil Cihazlarda Ne Tür Yazılımlar Kullanılmalı?

Mobil Cihazlarda Ne Tür Yazılımlar Kullanılmalı?
Günümüzün değişen ve gelişen dünyasında bilgi-işlem teknolojileri önemli bir yer tutmaktadır. Ayrıca insanların geçmişten günümüze ulaşan işi kolay ve efektif bir şekilde halletme istekleri onları mobil cihazlarını kullanmaya sürükler.
Çoğumuzun elinde olan Android veya İOS işletim sistemli telefonlarda kullanılan sistem dilleri ise düşünüldüğünün aksine o kadar karmaşık değildir. Bahsedildiği gibi artık bu işletim sistemlerini yürüten firmalar da kodlama bilgisi bilmeyen ancak yaratıcı insanların da dünyaya doğru ve etkili bir şekilde katkı yapmalarını istiyorlar.
Android İşletim Sistemi
Android işletim sistemi “open-source based” dediğimiz açık kaynaklı kod sistemi barındırmaktadırlar. Bu sistemin en büyük katkısı ise isminde de anlaşılacağı üzere herkesin belli oranda sisteme katkısını sağlayabilecek bir platform olmasıdır. İOS işletim sistemlerinin aksine bu durum pek çok kişinin Android’e yönelmesini sağlar.
Android tabanlı uygulama geliştirmek için ise C dilinin ve türevlerinin(C++, C#, vs.) kullanılması makuldür. Ancak istendiği takdirde Java ile de yazılım yapmak mümkündür. Tüm yazılım bittikten sonra ise platforma geçişi sağlayan asıl program ise Android Studio’dur.
İOS İşletim Sistemi
İOS işletim sisteminde ise Android aksine biraz daha katı yazım kuralları bulunmaktadır. Bu işletim sisteminde JavaScript kullanılması daha uygun ve etkili olacaktır. Apple, sisteminin getirdiği bu zorluğa çözüm bulmak amacıyla yeni bir yol geliştirme yoluna girdi. Bu sayede de Swift ile tanışmış olduk. Dolayısıyla İOS sistemine uygulama vs. geliştirilmek isteniyorsa Swift’e bir göz atmak akıl karı olacaktır.
Öğrenim Kaynakları
Bu kadar anlatımdan sonra gözü korkan okuyucular, endişeye yer vermeye gerek yok! Bu kaynakların hepsinin öğrenilebileceği web siteleri bulunmaktadır. Özellikle YouTube’da basit bir arama ile karşınıza konular ile alakalı pek çok eğitim seti çıkacaktır. Bu yüzden aklınızdaki fikirleri asla küçümsemeden hemen bilgisayarın başına geçin ve o fikri gerçekleştirmek için uğraş sarf edin.

Cevap Gönder

E-posta adresiniz yorumunuzda yayınlanmayacaktır.