Php’nin Avantajları Nelerdir

Evet bir önceki yazımda php’nin tanımını yaptım sizlere. Şimdi onlardan derleyerek birde php’nin avantajlarını açıklayalım. Öncelikle bir php aşığı olarak herkese öneririm kullanmasanız dahi öğrenin bilin yapmayın 😛 Evet geçelim maddelerimize tek tek anlatalım neymiş avantajları..

  • Çok hızlı çalışan bir dildir.
  • Perl, C/C++ dillerine aşina olanlar kolayca PHP kodu yazabilir.
  • Rahat ve hızlı kodlanabilir. Ayrıca derlenmesine gerek yoktur. HTML kodları arasına kolayca yerleştirilebilir.
  • İnternette büyük bir geliştirici topluluğuna sahiptir ve PHP ile yazılmış lılıı,ıık kod veya program, ücretsiz olarak internet üzerinden elde edilebilir.
  • Web sunucusu olarak, Apache web sunucusu kullanıldığında yLlkı’l performans gösterir. Bunun yanında IIS, PWS gibi diğer web sunucuları ile çalışabilmektedir.
  • Veri tabanı olarak MSSQL, MySql, Oracle vb. veritabanlarına bağlanabilir. Kayıt ekleme, kayıt silme, kayıt güncelleme, sorgulama vb. işlemler kolay ve güvenli bir şekilde yapılabilir. Özellikle PHP ile MySql veri tabanı birlikte yüklenince performansla çalıştığı için günümüzde ayrılmaz bir ikili oluşturmuşlardır.
  • PHP kodları her platformda aynı olduğu için hazırladığınız scriptler platformdan bağımsız çalışabilir. Windows, Unix, Linux ve Mac OS dahil olmak üzere birçok farklı işletim sistemi üzerinde çalıştırılabilir.
  • Açık kaynak kodlu olduğu için güncellemeler ve hataların çözümlerinde birçok kolaylıklar sağlamaktadır.
7 Yorum
  1. Mustafa Ozturk

    Merhaba,
    Dolu dolu bir site. Ben bu ise yeni basladim.
    Php ogrenmek istiyorum fakat program dili bilgim yok. Gecenlerde PHP indirdim fakat calistiramadim. IIS ile calisir diyorsunuz. Bunu nasil yapabilecegimi aciklayabilir misiniz? (VISTA Home Premium kullaniyorum).
    Yardimlariniz icin simdiden tesekkurler.
    Mustafa Ozturk
     

    1. Ertan Dönmez

      Hocam açıkçası vista hiç kullanmadım bugüne kadar. Win7 yada xp kullanıyorsanız IIS kurun pc’ye. Googlede IIS kurulumu yazdığınızda nasıl kurmanız gerektiğini anlatan siteler çıkacaktır. Resimli anlatımlara bakarak kurabilirsiniz.

    2. samet

      Mustafa Ozturk kardesim simdi soyle bisey php kodlarinin calismasi icin bilgisayarinda bolgesel hostun olmasi gerekiyo yani localhost bu apache olabilir yada paket halinde xampp olabilir buda icerisinde mysql yani veritabaniyla birlikte geliyo benn sana xampp i tercih ederim bu programi kurduktan sonra c dizininin icine giriyosun onun icinde htdocs klasoru var php kodlarini yazdigin dosyalari bu dizine at daha sonra tarayicindan o dizini okuttur calisicagini goruceksin saygilar

  2. Ahmet

    ıss kurmanıza gerek yok wamp server i kurun yeterli bence

    1. Ertan Dönmez

      Oda olabilir tabi.

  3. ibrahim

    bende açıkcası  hiç php kullanmadım  ama  aslında çok şey kaçırmısım bence..

  4. yalı prefabrik

    teşekkürler bilgilendirme için.

Cevap Gönder

E-posta adresiniz yorumunuzda yayınlanmayacaktır.