2013 Yılının TV’leri Nasıl Olacak?

Eskiden televizyon denildiğinde çoğunun gözünde anında kocaman tüplü, genelde siyah olan bir görüntü kutusu canlanırdı. Ancak zamanın değişmesiyle birlikte her şeyde olduğu gibi televizyon kavramı da hızla değişmektedir. Bunun en son örnekleri, kartondan biraz daha kalın olan LCD televizyonlar olmaktadır. İlk başlarda lüks olarak karşılanan tüm bu cihazlar, artık bir ihtiyaç olarak görülmeye başlanmıştır.
Ancak son bir iki yıl içerisindeki gelişen teknolojiyle birlikte ortaya çıkan ürünler, televizyon kavramına çok daha farklı anlamlar katmış durumdadır. Bunun son örnekleri de hiç şüphesiz akıllı televizyonlar olmaktadır. 2012 yılı içerisinde büyük yankı uyandıran bu televizyonların, 2013 yılı için lanse edilen birkaç özellikleri hiç şüphesiz ki ağızları açık bırakacak türden olmaktadır. Full HD x 4 çözünürlüklü olanlarından tutun, bir karton kadar ince süper ince LED tasarımlı olanlar, hatta 110 inç, yani yaklaşık olarak 278-279 santimlik büyüklükteki süper teknolojili televizyonların 2013 yılı içerisinde vitrinlerde yer alması beklenmektedir.
Ultra HD özellikli modeller üzerinde çalışan birçok firma, hem görüntü kalitesini artırıp hem de en iyi tasarımı oluşturmak için adeta birbirleriyle yarışmaktadır. Tüm bunların yanı sıra televizyonlara eklenecek olan özel uygulamalar da büyük yankı uyandırmaktadır. Bunlardan en büyük dikkat çekenlerinden bir tanesi de kumanda olmadan el hareketleriyle televizyonun kontrol edilebilmesi olmaktadır. Bunun yanı sıra ses komutu özelliğinin de eklenmesi planlanan bu yeni akıllı televizyonlar, gelecek teknoloji adına insanlığı nelerin beklediği konusunda küçük bir kesit göstermektedirler.

Cevap Gönder

E-posta adresiniz yorumunuzda yayınlanmayacaktır.