Akıllı Telefonların Sayısında Artışlar

akıllı telefon artışİsveçli iletişim şirketi Ericsson’un yıllık yayımlanan raporunu sizler için inceledik. Rapor doğrultusunda 2012’de 1,1 milyar olan akıllı telefon sayısının 2018’e kadar 3,3 milyara çıkacağı öngörülüyor.
Akıllı telefon teknoloji 2010 yılında popüler olmaya başlamıştı. İlk olarak 2010 yılında hatırladık ve 2011,2012 derken 2013 yılında patlama noktasına geldi. Akıllı telefonların dünyada kullanılan cep telefonlarının yalnızca yüzde 15 ile 20’sini oluşturduğuna dikkati çeken rapor doğrultusunda, geçen yıl akıllı telefon sayısının 2 katına çıktığı belirtilmiş durumda.
Dünyada nüfusun yüzde 50’sinin 3G kullandığı yine raporda vurgulanıyor. Aynı raporda 2017’ye kadar 3G’nin dünyanın yüzde 85’ni kapsayacağı belirtilmekte. Ve o tarihe kadar 4G’nin de dünya nüfusunun yarısı tarafından kullanılabileceği’de yine raporda yer verilmiş durumda.
Teknolojik gelişmeler tüm hızıyla sürmeye devam ediyor. Bu sayede 3G’nin hızına alışamamış bizler, 4G ve arkasının geleceğini düşünürsek nasıl alışacağız merak konusu doğrusu.
Gelişen teknoloji bakalım bizlere daha neler gösterecek. Haberleri hep birlikte takip edeceğiz.

6 Yorum
  1. miki fare

    hani millet işsizdi hani milette para yoktu ? bukadar acıtasyonlardan sonra herkesin elinde 1- 2 milarlık tlefonlar var yazık ya bu milletin parasına

  2. melek

    valla ben s4 çıksın diye bekliyorum iphone alacaktım vazgeçtim hiç gerek yok s4 daha iyi olacak dediler.

  3. www.mahmutkantar.com

    Nereye kadar gidecek merak ediyorum.

  4. friv oyun

    alın alın bence.. siz bu tarz telefonlar aldıkça cari açık artıyor haberiniz olsun 🙂

  5. Görkem CAN

    Bu tip telefonları tercih ederken SAR değerlerini de incelemekte fayda var. Akıllı telefonlar ve cep telefonları 95’lerden beri hayatımızda. Elimizde kar zarar hesabı yapacak çok data bulunmasa da zararları konusunda doktorlar hem fikir… 

  6. orçinka

    Çoğu insan telefon alırken önce markaya bakıyor, millet olarak bence bu “marka” takıntısından kurtulmalı ve önce “performans” demeliyiz ondan sonra hem fiyat hem özellik bakımından karşılaştırma yapmalı ve en iyi olanı seçmeyi öğrenmeliyiz taaaaa ki kendi akıllı telefonumuzu kendimiz üretmeye karar verene kadar :)))

Cevap Gönder

E-posta adresiniz yorumunuzda yayınlanmayacaktır.