Anlık Mesajlaşmada Kıyasıya Yarış

anlik-mesajAnlık mesajlaşma, akıllı telefonlar aracılığı ile gerçekleşen çeşitli uygulamalardan oluşmaktadır. En fazla kullanılan akıllı telefon özelliklerinden olan bu iletişim şekli; SMS’de bulunmayan fonksiyonel bir niteliğe sahip durumda. Bir internet bağlantısı ile sağlanabilen bu özellikler, anlık olarak ve oldukça seri yazışmaların sonucunda iletişimi sağlıyor. İçerik sağlayıcıların yüksek bir teknoloji ve rakipler karşısında işleri oldukça zor. Çok fazla uygulamanın bulunması ve insanların hep daha iyiye olan merakı, bu durumu daha da zorlaştırıyor. Pazarlama çalışmalarının önemi de yine su götürmez bir gerçek olarak karşımızda duruyor. Eski ve itibarlı bir içerik sağlayıcının, rakipleri karşısında daha avantajlı olduğu da ortadadır. Mobil internet 2009 senesi ile beraber ülkemizde yaygınlaşmaya başlamıştır. O tarihten beri, birçok anlık mesajlaşma çalışması ile tanışılmıştır. Bunlardan bazıları; Viber, MessageMe, Skype Kik Messenger, BBM, Whatsapp,Facebook Messanger ve ChatON olarak sayılabilmektedir.
Samsung tarafından geliştirilen uygulama olan ChatON hem Android hem de Bada işletim sistemlerine uyumlu durumdaydı. BBM de yine güvenilir bir şirket olan Blackberry sayesinde ortaya çıktı. Bu cihaza sahip olanlar tarafından kullanılabilen anlık mesajlaşma uygulaması olan BBM, çok sayıda kullanıcıya ulaşmayı başarmıştır. Viber, diğer uygulamaların dışında sesli görüşmeye olanak tanımaktaydı. İnternetin hız ve özlelikleri değişekn olduğu için bu uygulamanın tam olarak verimli olmasının önüne geçmiştir. Whatsapp, sürekli olarak güncelliğini koruyarak, pazardaki en önemli oyuncular arasındaki yerini aldı. Kik Messenger, seçtiğiniz herhang bir kişi ile konuşmanıza yardımcı olurken, sadece bu uygulamadan Kik kullanıcıları faydalanmaktadır. 10 milyonun üzerinde kullanıcıya ulaşmayı başaran bu uygulama, oldukça popüler durumda. Facebook Massanger ve Skype bilgisayar alt yapısı özelliklerine sahip uygulamalar olarak tanınmaktadır. Çok faz sayıda ve nitelikte anlık mesajlaşma uygulamasının olması, bugün ve gelecekte bu konuda önemli bir gelir elde edileceği sonucunu çıkarıyor.
Tüm bunların yanında, Facebook ve Twitter gibi sosyal iletişim alanlarının uygulamalara entegre edilmesi, ihmal edilmedi. İnstagram da yine anlık mesajlaşma uygulamasına entegrasyonu yapılan bir özellik kazandı. Çeşitli avantaj ve dezavantajlara sahip olan tüm bu uygulamalardan size en uygun olanı seçebilirsiniz. Facebook Messanger ile bilgisayardan görüşme yapabilirken sesli görüşme için Skype kullanmanız gerekir. Whatsapp ise bilgisayar üzerinden erişime uygun olmayan bir özelliktedir. Telefonunuzun paylaşılmasından tedirgin oluyorsanız MessageMe uygulaması size uygun olmayabilir. Görüldüğü gibi oldukça farklı niteliğe sahip olan akıllı mesajlaşma uygulamaları, her geçen gün çok daha kıyasıya bir rekabet girişiyorlar. Bu iletişim şekli popüler oldukça da bu uygulamalar aynı hızla kendilerini yenileyecek.

4 Yorum
  1. celil

    bence mesajlaşma artık ücretsiz hale gelmeli şirketler burdan alacakları paraları internet sektörüne aktararak ordan sağlamalı.tabi internet de hızlı olmalı

  2. Skype

    Whatsapp, messenger gibi şeylerin devri artık bitti. Zaman Skype’nin zamanı, ayrıca diğerlerine göre de açık ara fark koyuyor kullanım rahatlığı ve özellikleri yönünden.

  3. Sesli Sohbet

    Teşekkürler Paylaşım için Hocam.

  4. oyunlar1

    bence en büyük pazarlardan biri suan anlık mesajlaşma prlogramları çok büyük yarışvar ve herkes en büyük pastayı kapmaya çalışıyor..

Cevap Gönder

E-posta adresiniz yorumunuzda yayınlanmayacaktır.