Banyo Lif Modelleri

Banyo Lif ModelleriLİFİN KULLANIMI VE TARİHÇESİ
Lif ile ilgili bilgiler eskiye dayanmaktadır. Osmanlı tarihinin temizlik ve bakıma verdiği önemi anlatan tarihçilerin ve günümüzde yaşayan cilt bakım uzmanlarının araştırıp yazdığı kitaplar vardır. Bizler içinde vazgeçilmez olan bakım ve güzellik kitapları tamamen sağlıklı bilgilere dayanır. Osmanlı kadınları banyo ve duşlarında farklı cilt yapıları için farklı içerikte çiçeklerden ve diğer bitki yağlarından elde edilen sabunlarla liflenerek yüzlerini ve vücutlarını kirlerden ve ölü derilerden arındırarak güzel ve bakımlı kalmayı başarabilmişlerdir.
Banyo lifi duşta muhakkak kullanmamız gereken bir temizlik malzemesi olduğu için bayanların dokumayı öğrenmeleri ya da satın alabilecekleri kişiler, pazarlar veya internetten sipariş edilebilecekleri siteler olması gerekmektedir. Çağımızda her bilgiye internetten kolayca ulaşabiliyoruz. Bu sayede lif dokumayı en ince detayları ile anlatan bu sitemiz yapılmış ve sizde buradan rahatlıkla yararlanabiliriz. Tabi çalışan bayanlar el işi yapmaya vakit ayıramadıkları için onlar da bu siteden siparişle lif sahibi olabilirler. Lif maliyet olarak çok pahalı malzemelerden oluşmaz. Bu sebeple satın alırken de cep yakan bir ürün değildir. Eskiden düğün hazırlığı yapan kızlar aile büyüklerine, eltilerine ve görümcelerine hediyelik bohçalar hazırlarlardı ve bu bohçalarda çeşitli el işleri ve lifler bulunurdu. Bu sebeple çeyiz hazırlayan kişilerin çok sayıda lif edinmeleri gerekirdi.
Şimdi sizlere en kullanışlı lif modelleri arasından uzun lifin yapılışını anlatacağım. Uzun lifi tığ işi bir modele uygulayalım.
Uzun lifin yapılışı: Uzun lifi oluşturmak için en az üç renk lif ipi ve örgü tığı kullanıyoruz. Öncellikle ana renkteki ipimizi alıp iki zincir çekiyoruz ve genişliği dokuz ya da on bir bademden oluşan lifimizin temelini atıyoruz. Bu şekilde lifi dokurken farklı renkte bir iple de kazayağı denilen üç bademden oluşan modeli uyguluyoruz. Sonra yedi sıra çıktıktan sonra ikinci renge geçiyoruz yine hesaplayarak kazayağı desenini yapıyoruz ve yedi sıra daha çıkıyoruz üçüncü renge geçiyoruz bu seferde kazayağı modelini yaparak rengi tamamlıyoruz. Bu şekilde istediğimiz boya gelene kadar renkleri birbirine ekleyerek dokuyoruz.* Lifin gövde kısmı böylece tamamlanmış oluyor ve şimdi de tutma kulplarını oluşturmak için bir uçtan diğer uca yeterli olana kadar badem yapıyoruz. Daha sonra da diğer ucada aynı işlemi uyguluyoruz ve sonra da oya kısmına geçiyoruz. Oyayı lifin dörtkenarına da batarak yapıyoruz. Oyanın yapılışına da gelince, önce lifin gövdesine batarak bir mil üstü alıyoruz ve ipi uzun bırakıp örümceğin ilk ayağını yapıyoruz örümceğin tepesine bir badem yapıp tekrar örümceğin diğer ayağını lifin gövdesine batarak yapıyoruz. İki örümcek ayağı arasındaki mesafenin her seferinde sabit olmasına dikkat ediyoruz ve bu şekilde lifin tüm kenarlarını tamamlıyoruz. Uzun lif banyo da en kullanışlı olan lif modelidir. Çünkü vücudumuzun ulaşamadığımız yerlerine özellikle de sırt kısmımıza rahatlıkla ulaşıp kirlerinden arındırabiliyoruz.
Liflerin sağlıklı olması ve kullanım şekline gelince * faydalarını saymakla bitmeyen lifler doğru kullanılmaz ise zararlı olacağı unutulmamalı. Özellikle banyoda kullandıktan sonra lif iyice kaynatılmalı bakterilerden arındırmalı, liflerin temizliğine dikkat etmeliyiz nemli ortamda bulundurmamalısınız bakteriler sıcak ve nemli ortamları severler duştan sonra siz lifinizi ne kadar yıkarsanız yıkayın lifiniz bir takım bakterileri barındıracaktır. Evdeki bireylerin her birinin banyo lifi ayrı olmalı, bir lifi birden fazla birey kullanmamalı, ortak kullanılan lifler var ise kesinlikle sağlık açısından zararlı olduğu bilinmeli, sizde evinizde bir lif bulundurmalı ve bol köpüklü, rahatlatan bir banyo sefası yapmalısınız.

Cevap Gönder

E-posta adresiniz yorumunuzda yayınlanmayacaktır.