Barkod Okuyucu Çeşitleri

Wand (Emülasyon): Barkod sinyalini analog sinyale çevirir ve deşifre etmek üzere elektronik bilgi toplama ünitesine gönderir.

RS232: Barkodun sinyalinin deşifre işlemini de yapar. Barkod bilgisi bir RS232 sinyali olarak ortaya çıkar ve bu protokolü kabul eden herhangi bir üniteye gönderebilir. (Örneğin bilgisayarların seri portları).

Klavye Wedge: Barkodun sinyalinin deşifre işlemini de yapar. Ünite klavye ile bilgisayar arasındaki kabloya özel kablo seti ile “T” bağlanır. Barkod bilgisi bilgisayara sanki klavyenin tuşlarına bağlıymış gibi bilgi gönderir. Bu sırada klavye de normal çalışmasına devam eder. Buna klavye ile paralel bağlantı şekli de demek mümkündür.

Wand okuyucularıyla ilgili kullanılan çözünürlükler:

  • Düşük Çözünürlükte: 10 ilâ 16 mil çap (sadece nokta vuruşlu yazıcılar -dot matrix- için),
  • Orta Çözünürlükte: 8 mil çap (çeşitli yazıcı tiplerinde),
  • Yüksek Çözünürlükte: 6 mil çap (sadece termal ve laser yazıcılarda).
  • Ultra Yüksek Çözünürlükte: 4 mil çap (ultra yüksek yoğunluktaki kodlar için), 1 mil 1/1000 milimetredir.

Wand Okuyucularının Işık Kaynağı
Wand okuyucuları aynı zamanda kullanılan ışığın tipiyle de değişir. Bugün çoğu wand okuyucuları, boşluk ve çizgilerden refleks yoluyla gelen görünen kızıl ışık kullanır. Görünen ışık sadece sizin görebildiğiniz kuşe etiket’ i okurlar, infraredli barkod okuyucularının (870 nm) okuyamadığı termal yolla basılmış rfid etiket’ i okur, infraredli okuyuculardan yayılan ışığı görmeniz mümkün değildir. İnfraredli okuyucuların bir avantajı fotokopi edilemeyen barkodları okumasıdır. Bir ürün etiketi, infrared emen mürekkeple basıldığı ve infraredi kör eden siyah laminasyonla kaplandığında, fotokopi edemeyeceğiniz rozetler üzerinde kullanım için bir güvence verir. “Siyah üzerine siyah” baskıyla elde edilen bir barkodun okunması ancak infrared barkod okuyucularıyla mümkün olmaktadır.

Radyo Frekanslı (RF) Okuyucu
Radyo frekanslı okuyucular, özellikle, bilgisayardan kontrol edip kullanıcıyı bilgilendirme gibi bir fayda sağlayan sistemlerde ihtiyaç olan pek çok uygulama için son çözümdür. Radyo frekanslı okuyucular uzaktaki bilgisayardaki bilgilere ihtiyaç duyan kullanıcılara bilgi verme, onlardan bilgi alma ve kullanıcının ne yapacağını bildirme gibi uygulamalarda en iyi performansı sağlamaktadır. Ayrıca, bilgisayardaki dosyalar her zaman doğru bilgileri içerecektir.

RF (Radyo frekanslı) okuyucular kablosuz on-line terminal gibi çalışırlar. RF kullanıcıları, kendi alanlarında istedikleri gibi tarama, bilgi girme ve bilgi alma işlemi yaparak bilgisayarı kullanabilirler.

RF uygulamaları aşağıdaki avantajlara sahiptir:

  • Gerçek zamanlı sipariş sağlar,
  • İmalat ve satış için uygun stoğu belirler,
  • Sipariş açığını belirler ve kritik parçaların üretilmesi için imalata bildirir,
  • Tamamlanmayan nakliyeleri haber verir.

Marketlerde kullanılan RF okuyucular PC’ ye genelde 2 tür bağlıdır:

  1. Terminal veya PC’ lerin yerine kullanılan RF okuyucular.
  2. Bilgisayarın seri portunu kullanan RF okuyucular.
3 Yorum
  1. barkod

    barkod ile ilgili vermiş olduğunuz bilgiler için teşekkürler

  2. bernan

    barkod konusunu hep merak etmişimdir. merağımı giderdiğiniz için teşekkürler.

  3. Barkod Okuyucu

    Barkod okuyucu sektöründe 1997 yılından bu yana hizmet veren bir firma olarak sektörünümüzle ilişkili yazmış olduğunuz ayrıntılı yazınızı çok beğendiğimizi, başarılarınızın devamını dilediğimizi bilmenizi isteriz.
    Sevgiler.

Cevap Gönder

E-posta adresiniz yorumunuzda yayınlanmayacaktır.